A 2013-ban nyílt Szimpla Design Shopban kapható termékek – már a bolt nyitásának pillanatától – két nagy terület tárgykulturájának közös felvonultatása: egyrészt kedves régiségek, apró antik holmik, másrészt helyi designerek, művészet, alkotók kézzel készült, egyedi munkái.

A közel 80 magyar alkotótól, manufaktúrától, forgalmazótól megtalálhatók itt ékszerek, printek, noteszek, plakátok, kollázsok, matricák, játékok, lakberendezési kiegészítők… és mindezek közt megbújnak a 30-as, 40-es, 60-as, 70-es, 80-as évek tárgykulturája, kerámiái, üvegtárgyai, apró csecsebecséi.

Hiszen mindannyiunkat olyan tárgyak vesznek körül otthon, amelyek szintén ezek – valami új és valami régi –  keveréke: vannak menő újak, nagyszülőktől örököltek, átalakítottak, azonnali beleszeretősek…

Speciális helyzetünk okán pedig – mivel részei vagyunk a Szimpla Kertnek, a legautentikusabb romkocsmának – szervesen kapcsolódunk annak különleges szellemiségéhez, hangulatához.

Már a kezdetektől az volt a bolt küldetése, hogy bemutathassa az ide betérő külföldi látogatóknak a helyi, itt élő művészeket, designereket, így a bolt kínálata fennállása óta 99%-ban helyi gyártású ill. kézzel készített termékekből áll, és ez a jövőre nézve is fontos iránymutatónk.

A boltunk kezdetben a Síp utcában volt, de 1-2 év után beköltözhetett végleges helyére, a Szimpla Kertbe.

Az aktuális híreinkről, újdonságainkról a bolt Facebook oldalán tájékozódhatsz, de szívesen látunk a Kazinczy utcai boltocskánkban is, hiszen ott lehet igazán átélni a szimpladizájnsoppos hangulatot.

Ha pedig bármi kérdésed adódik, írj nekünk: info (kukac) szimpladesign (pont) com.

Címünk: Budapest 1073 Kazinczy utca 14.
Nyitvatartás:
szerda/csüt/péntek: 14-19h,
szombat: 12-19h,
vas: 10-15h